PRIMĂRIA COMUNEI BERISLĂVEŞTI
Strada Principală, Nr. 30, Sat Stoeneşti, Comuna Berislăveşti, Judeţul Vâlcea, Tel.: 0250.753.077

Comuna Berislăveşti

stema comunaComuna Berislavesti este amplasata in partea estica a judetului Valcea, in jumatatea Nordica a acestuia, fiind traversata de la est la vest de D.J. 703 G Calimanesti – Curtea de Arges. Distanta fata de cel mai apropiat oras, statiunea Calimanesti – Caciulata este de 7 km, iar de resedinta judetului, mun. Ramnicu Valcea, este de 25 km, distante calculate pana la intrarea in localitate.

Vecinii comunei Berislavesti sunt :
- in partea de nord - Comuna Perisani;
- in partea de sud - Comunele Daesti si Runcu;
- in partea de est Comunele Salatrucel, Suici si Carpenis din judetul Arges;
- in partea de vest comuna Salatrucel.

Comuna Berislavesti apartine zonei de relief subcarpatic de deal si munte (masivul Cozia), cu teren accidentat, vai de tip torential, cu versanti padurosi, expusi alunacarilor de teren. Din punct de vedere hidrografic, apartine bazinului mijlociu al Oltului, paraul Coisca aduna paraiele Bradisor, Tulburoasa, Valea Ograzii si dupa ce traverseaza comuna Salatrucel se varsa in raul Olt.
Resedinta comunei este satul Stoenesti, asezat in centrul localitatii si inconjurat de celelalte sate.

Satele componente: satul Berislavesti este amplasat in partea sud-vestica a comunei, prin care se face intrarea in aceasta dinspre Calimanesti; satul Bradisor ocupa o mica parte din vest si centru, fiind satul cel mai mic; satul Scaueni este asezat intre satele Robaia (sud) si Radacinesti (nord) in partea estica; satul Robaia cuprinde partea sud-estica, pe drumul judetean spre Curtea de Arges, intre satele Scaueni si Berislavesti; satul Radacinesti, cel mai mare sat al comunei, ocupa jumatatea nordica si o treime din cea estica spre judetul Arges; satul Dangesti este amplasat in cealalta jumatate nordica si o mare portiune din cea vestica, face legatura prin D.C. 14 cu partea nordica a judetului. Primele cinci sate au alcatuit pana in anul 1968 comuna Berislavesti, iar celelalte doua, comuna Dangesti. Datorita faptului ca localitatea este amplasata intr-o zona depresionara, sunt create conditii propice pentru pomicultura, cresterea animalelor si chiar agricultura, in zonele de lunca ale paraurilor.

 

INFOCONS

infocons

112

Guvernare transparentă

download

Harta judetului

hartal judet Valcea1

Votează legal !

afis